And Then There Were None aangekondigd

Astrid (lizardtattoo)
Fans van de boeken van Agatha Christie kunnen de komende jaren veel plezier gaan beleven aan een serie games op basis van haar detectives. Vandaag kondigde The Adventure Company het eerste deel in de serie aan, And Then There Were None (gebaseerd op het gelijknamige boek).

Het spel zal ontwikkeld worden door AWE Games. Het verhaal in het kort: tien mensen die elk iets te verbergen hebben en ergens bang voor zijn worden uitgenodigd om naar een verlaten huis op Shipwreck Island te komen. Eén voor één sterven de gasten. Hoewel het spel gebaseerd is op het boek zullen er wel nieuwe plottwists in verwerkt worden zoals bijvoorbeeld een elfde persoon (de speler zelf). Door de motieven achter de moorden te achterhalen en de identiteit van de moordenaar te onthullen kan de speler de levens van de overgebleven gasten (en zichzelf) redden.

"And Then There Were None is een van de beste mysteries en de perfecte titel om de serie mee te starten," aldus Richard Wah Kan, directeur van The Adventure Company. Het is een uitdaging om zo'n meesterlijk verhaal te reconstrueren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het zeer getalenteerde team van AWE Games zowel het boek als de fans grote eer aan zullen doen."

Scott Nixon, producer van AWE Games, voegde eraan toe: "We zijn erg trots Agatha Christies mysteries op een geheel nieuwe manier te kunnen presenteren. Haar werken passen perfect bij het adventure genre, met de nadruk op characterinteraction, -ontwikkeling en -psychologie." Het spel moet "in de herfst" in de winkels liggen en zal waarschijnlijk een 12+ rating krijgen.