Gameplay Yoshi's Touch & Go onthuld

Dirk (Vagere_Hein)
Nintendo heeft vandaag laten weten dat Yoshi's Touch & Go globaal twee gameplaymodi zal bevatten. Enerzijds zal de game bestaan uit een horizontale scrollmodus, waarin Yoshi van links naar rechts loopt. Hierbij wordt de stylus gebruikt om eieren naar vijanden te gooien, fruit op te pikken en om over gevaarlijke locaties heen te springen. Door met de stylus Yoshi aan te raken zorg je ervoor dat hij springt, en door hem in mid-air nog een keer aan te raken zorg je ervoor dat hij even in de lucht blijft hangen, zodat de sprong verlengd kan worden. Wanneer met de stylus op het scherm getikt wordt, zullen er door Yoshi eieren geworpen worden, waardoor munten en fruit verzameld worden en vijanden omver geworpen worden.

Anderzijds zal de game een verticale scrollmodus bevatten, waarin Baby Mario van boven naar beneden valt. Door met de stylus wolkjes rond vijanden te tekenen, muntjes te gooien en wolkjes te tekenen zorg je ervoor dat de val van Baby Mario in goede banen geleid wordt.

Yoshi's Touch & Go zal op 14 maart in de VS uitkomen op het Nintendo DS-platform. Een Europese releasedatum is nog niet bekend.