Monolith ontwikkelt Namco x Capcom

Jeroen (washandje)
Gamedeveloper Monolith is bezig aan een RPG genaamd Namco x Capcom. Dit meldt het Japanse gamesmagazine Famitsu. In de game verschijnen minstens 200 characters uit verschillende Capcom- en Namco-games. Dit zullen onder andere Mitsurugi (Soul Calibur), Jin Kazuma (Tekken), Kos-Mos (Xenosaga), Wonder-Momo (Wonder-Momo), Morrigan (Darkstalkers), Regina (Dino Crisis), Klonoa (Klonoa) en Camy (Street Fighter) zijn. Het combat systeem blijft simpel. Bij een aanval switcht de view naar 2D, vanaf de zijkant. Er zullen combo-moves en special attacks mogelijk zijn, door knoppencombinaties in te drukken. Ook kunnen twee characters hun krachten bundelen en samen aanvallen.

Het verhaal vindt plaats in het jaar 20XX. Er is een vreemde verstoring van tijd en ruimte, genaamd "Yurigi" opgetreden. Een groep mensen genaamd "Shinra" moet dit gaan oplossen. De hoofdpersonen in het spel, Shaomu en Reiji zitten in deze organisatie en moeten de verstoring wegwerken. Verder in het verhaal komen deze twee characters in veel verschillende Namco- en Capcom-werelden en zij moeten uiteindelijk het mysterie oplossen.

De ontwikkeling is volgens director Morizumi Souichirou gevorderd tot 70%. Het spel moet mei 2005 in Japan uitkomen op de PS2.

Hieronder staan 3 scans uit Famitsu, voor de mensen die Japans kunnen of graag plaatjes willen zien.