Phantom gespot op CES

Martijn (Tain)
De console waarvan iedereen zich afvroeg of deze wel echt bestond, is gespot op de Consumer Electronics Show. Op de stand van NVIDIA heeft de Phantom een speciaal plekje gekregen.

De console moet ergens dit jaar uit gaan komen en de prijs zal tussen de $199 en $299 moeten liggen. De Phantom krijgt een GeForce FX 5700 grafische processor, een AMD Athlon 2500+ CPU en een 80GB harde schijf. De spellen die de Phantom zal gaan draaien, zijn gewone pc spellen.

Bij de Phantom komt ook een abonnement, welke de speler laat kiezen tussen 5 a 10 spellen per maand voor ongeveer $20. De precieze details van de abonnementsvormen zijn nog niet uitgewerkt, maar de speler zal elke maand een lijst met spellen krijgen, welke hij/zij kan gaan spelen.

De besturing geschied door middel van een muis toetsenbord combinatie, welke ook op de foto hieronder staat. Door het design van deze combinatie is het mogelijk om vanaf je schoot een FPS te spelen met een muis en toetsenbord en het is zowel voor links- en rechtshandigen te gebruiken.