Bill Gates over de opvolger van de Xbox

Maarten (kepler)
In een interview met Bill Gates is bekend geworden welke richting Microsoft op wil met de opvolger van de Xbox (onder de codenaam Xenon). Zo zal messaging een belangrijke feature worden. De bedoeling is dat de samenwerking tussen de Xenon en MSN nog groter zal gaan worden. Bill Gates will de grens tussen gamen en communiceren laten verdwijnen.
quote
We didn't do Xbox just to do a video game; we did it to be part of our vision of the digital lifestyle, and with the next generation, we really get to go there.

Bill Gates zegt dat de eerste Xbox de bedoeling heeft om de Microsoft Xbox neer te zetten als een geloofwaardig en goed game-platform. Volgens hem is dat ook zeker gelukt. De afgelopen maanden is de Xbox in de USA beter verkocht dan de PS2 en Microsoft ziet zichzelf als de nr. 2 in de consolewereld , met de PS2 op één vanwege de grote userbase.

Ook heeft hij het over het connecten met je PC, het afspelen van verschillende media en het bezorgen van high-definition graphics. De Xenon wordt een soort van Mediacenter dat gecombineerd kan worden met de PC.

quote
We have this extender concept where the Media Center can project through the Xbox, but that's just the start of what we can do there.

Voorlopig zit er geen Xbox-handheld aan te komen, maar Microsoft kijkt met belangstelling naar de ontwikkelingen van de PSP, DS en allerlei andere game-handhelds. Voorlopig zullen ze zich focussen op games op de mobiele telefoon en de pocketPC. Maar een eigen handheld zit er niet in. Ook vertelt Gates dat Microsoft een klein voordeel heeft in de TV-consoles omdat Sony ook druk bezig is met de PSP.