Mogelijke US-releasedatum Doom 3 op Xbox bekend

Dirk (Vagere_Hein)
Zoals we al eerder meldden komt er een normale en een verzamelaarseditie uit voor de Xboxversie van Doom 3. Activision en id Software lijken nu de releasedatum van Doom 3 op de Xbox te hebben vastgesteld. Volgens webwinkels EBgames en Gamestop zal de game namelijk op 1 maart in de Amerikaanse winkels liggen, waarbij een normale en een verzamelaarseditie uitgebracht zal worden.

De verzamelaarseditie zal de volledige versies van Ultimate Doom en Doom 3 bevatten, alsmede een achter-de-schermenfeature en een storyboard en schetsengallerij. Ondanks dat Doom 3 al sinds augustus op de PC uit is, zal de game een unieke coöperatieve modus bevatten, waarmee via Xbox Live samen gespeeld zal kunnen worden. Daarnaast zal er natuurlijk een traditionele multiplayermodus via Live aangeboden worden, en vanzelfsprekend een offline singleplayermodus.

De game heeft een M-rating gekregen, wat betekent dat de game alleen door volwassenen gekocht mag worden. De normale editie zal voor $50 over de toonbank gaan, terwijl de verzamelaarseditie voor $60 verkocht zal worden. Ondanks dat nog niet zeker is of de verzamelaarseditie in Nederland uitgebracht zal worden en hoewel de eerdergenoemde prijzen niet relevant hoeven te zijn voor Nederland, geven ze wel een indicatie van de prijzen die we eventueel mogen verwachten. Wanneer de game in Nederland uit zal komen is nog niet bekend.