Nieuwe info van Age of Empires III

Peter (pkwarts)
Na hun uitstapje genaamd Age of Mythology is Ensemble Studio's zich nu weer helemaal aan het richten op de Age of Empires serie. Deel 3 gaat Age of Empires III: Age of Discovery heten en gaat, zoals je waarschijnlijk aan de titel al kunt zien, over het ontdekken van de nieuwe wereld. Het begint rond 1500, wanneer Columbus Amerika ontdekt en gaat ongeveer door tot 1850.

In de Multiplayer kan men kiezen uit acht verschillende volken (Alleen de Britten, Fransen en Spanjaarden zijn bevestigd, maar aangezien het hier gaat om het ontdekken van de nieuwe wereld is er een grote kans dat je ook met de Nederlanders kan spelen) en de gebruikelijke free-for-all en team vs. team kan men spelen over LAN en internet.

Nog een erg leuk nieuwsfeitje over AoE III: het spel gaat gebruik maken van de Havok physics engine. Deze zelfde engine wordt onder andere gebruikt in Half-Life 2 en zorgt bijvoorbeeld voor hele realistische 'ragdoll effects'. Ensemble wil de engine vooral gebruiken voor units en gebouwen die instorten.

"[...]
"Ensemble has also licensed the Havok physics engine for Age of Empires III. What that means for gameplay is that when you fire a cannon at a band of Redcoats, the ensuing mayhem will have all the ... of an explosion in Half-Life 2"
[...]"


Voor de rest wordt er een zwaar opgepoetste versie van de Age of Mythology 3D engine gebruikt.

Tot slot nog wat veranderingen aan de gameplay. De resources hoeven nu niet meer afgeleverd worden bij een speciaal gebouw, waarschijnlijk om de snelheid van het spel wat te verhogen. Ook krijg je als kolonist te maken met de 'Home City', de hoofdstad in je moederland die jou ondersteunt en waarschijnlijk ook opdrachten zal geven.

Ensemble heeft nog geen datum vrijgegeven voor de release. We houden je op de hoogte.