Battlefieldmakers mogelijk volledig overgenomen door EA

Dirk (Vagere_Hein)
Battlefieldmaker Digital Illusions CE (DICE) lijkt een volledige dochteronderneming te worden van Electronic Arts, nadat EA vanochtend een bod heeft gedaan op alle uitstaande aandelen. Op het moment bezit EA 19% van de aandelen, wat het aangekocht heeft in 2003 toen de twee bedrijven een vijftienjarige distributie-overeenkomst afsloten.

De raad van bestuur van DICE heeft haar aandeelhouders aangeraden om in te gaan op het aanbod van EA, omdat het deel uitmaken van EA DICE in staat zal stellen om een soepele transitie kan maken naar "next-generation development". Concreet betekent dit dat de financiële slagkracht van EA het ontwikkelen voor toekomstige generatie soft- en hardware zal versoepelen.

In een reactie op de voorgestelde overname beschrijft Rory Armes, de algemeen directeur van EA Europe, de potentiële overname als "een kans op groei voor een fantastisch ontwikkelteam." Daaraan voegde hij toe dat EA "de komende vijf jaar nieuwe franchises hoopt te introduceren, waarmee het aantal mensen dat bij de studio werkt zal verdubbelen."