Nieuwe info hardware Xbox 2

Bernd (Retuobak)
Op the Inquirer lezen we dat er meer details zijn vrijgekomen over de grafische kaart van de Xbox 2, ATi's R500. ATi zou nu de R500 taped out (het uiteindelijke ontwerp van de chip opgeslagen op magnetische tape) hebben, op tijd voor de presentatie van de next-gen console op 5 januari op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De R500 is een Shadermodel 3.0 kaart en zal vergelijkbaar zijn met de R520 (Zomer '05), de volgende generatie grafische kaarten voor de PC. De tape-out van de R500 zal een opluchting zijn voor ontwikkelaars welke op dit moment nog werken met 9800-serie kaarten die standaard zijn in Xbox 2 development kits.

nVidia liet aan the Inquirer weten dat er veel interesse was geweest in Geforce 6800 kaarten (Ook Shadermodel 3.0) van ontwikkelaars aangezien geen van ATi's huidige kaarten deze technologie ondersteunt.

De tape-out van de R500 had echter al veel eerder klaar moeten zijn, deze late tape-out betekent voor ontwikkelaars dat ze hard moeten werken aan de demo's waarmee ze het publiek in Las Vegas verstelt kunnen doen staan.