Alone In The Dark naar het witte doek

Lion Gate Films gaat een film uitbrengen gebaseerd op het populaire Sega spel Alone In The Dark. De film wordt geregisseerd en geproduceerd door Uwe Boll en is geschreven door Elan Mastai, Michael Roesch en Peter Scheerer. De film moet op 28 januari in Noord-Amerika in première gaan.
"[...]
Alone In The Dark is a perfect addition to our slate of horror/sci-fi genre films on the pulse of popular culture. Uwe Boll has taken a game with a voracious following and turned it into a film which completely stands on its own.
[...]"


Aldus Tom Ortenberg, directeur van Lions Gate Films.

Regisseur en producent Uwe Boll zei over het nieuwe project:

"[...]
I'm really happy that Lions Gate is releasing ALONE IN THE DARK. The game has millions of fans worldwide and our movie turns out as very intelligent supernatural thriller with great actors and creatures.
[...]"


In het verhaal wordt de rol van Edward Carny vertolkt door Christian Slater, detective van het paranormale. Hij onderzoekt de mysterieuze dood van een vriend met aanwijzingen die leiden naar "Shadow Island". Dit brengt 'em oog in oog met bizarre gebeurtenissen die psychologische niet goed voor een mens zijn. Om nog maar niet te spreken over dodelijk. Op Shadow Island ontdekt Carny dat kwaadaardige demonen, aanbeden door een eeuwenoude cultuur genaamd de Abskani, van plan zijn om tot leven te komen en de wereld te veroveren. En uiteraard moet Carnby, samen met een antropoloog en zijn ex-vriendin Aline Cedrac (Tara Reid) (Yeah baby! ), de wereld zien te redden van deze verschrikkelijke monsters.

Voor meer info, ga naar de officiële website.