Metroid Prime 2 alleen speelbaar in 60 hertz

Alex (Lexie)
De PAL-versie van Metroid Prime 2 zal zeer waarschijnlijk alleen nog in de zestig hertzstand te spelen zijn. Zestig hertz is een refreshrate-standaard die vooral wordt gebruikt voor tv's in Amerika, terwijl men in Europa als standaard vijftig hertz aanhoudt. Er verschenen de laatste tijd al steeds meer spellen die beide standaarden ondersteunen, maar Metroid Prime 2 zal de tweede (de Zeldabonusdisk was ook alleen in zestig hertz speelbaar) zijn die vijftig hertz niet meer ondersteunt.

Nou ondersteunen de meeste moderne (minder dan tien jaar oud tv's) zestig hertz, maar het is dus aan te raden om voordat je de game koopt te controleren of je tv echt zestig hertz ondersteunt. Dit kun je uitvinden door het op te zoeken in je handleiding, of door het uit te testen met een andere game die zestig hertz ondersteunt. Als het niet ondersteund wordt door je tv zul je een nieuwe tv moeten kopen, de game moeten laten liggen of je aansluiten bij mijn praatgroepje (Lexies gloednieuwe tv ondersteunt geen 60 hertz/is gewoon kapot ).

Waarom Nintendo voor deze stap heeft gekozen is niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat men de game zo snel mogelijk in Europa wil releasen na de Amerikaanse release. Op zich een nobel streven, maar het is nog maar de vraag wat daar nu voor opgeofferd moet worden; het niet meer ondersteunen van een tvstandaard die wordt gebruikt in een werelddeel is een beslissing die niet onbeduidend is.