Pokémon Diamond, Pearl en Dash nieuws

Efraim (E_Motion)
Hoewel Nintendo het ontkent, begint de DS steeds meer op een opvolger van de GBA te lijken, vooral nu er vandaag nieuws is verschenen over de nieuwe Pokémon, Pokémon Diamond & Pokémon Pearl. Deze games zouden er voor kunnen zorgen dat de gigantische Pokémon fanbase van de GBA ook een DS gaat halen.

In een recent interview uit het Japanse Famitsu zei Tsunekazu Ishihara, president van Creatures Inc.: "We hebben al veel games in de Pokémon serie ontwikkeld. Van deze serie zijn titels als Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald de ruggegraat van de serie, en we zjin begonnen met het ontwikkelen van Diamond & Pearl als de ware opvolgers van deze games. Zij zullen de laatste games in de Pokémon-serie zijn, dus kijk er alsjeblieft naar uit."

Ishihara had het verder nog over de eerder aangekondigde Pokémon Dash; Nintendo zei vorige week al dat het mogelijk zou zijn om een GBA cartridge in de DS te stoppen tijdens het spelen van Dash. Ishihara bood uitleg: "Als je tijdens het spelen van Pokémon Dash een Pokémon-gerelateerde GBA game in je DS stopt, worden je Pokémon een racebaan; de Pokémon worden een leuke baan in de vorm van die Pokémon."

Het racen op een Pokémon-vormige baan zou de echte Pokéfreaks moeten aanspreken, net zoals het spelen van de definitieve Pokémon RPGs.