Real life Sims gevonden voor glazen huis

Alex (Lexie)
Het was al bekend, EA heeft een glazen huis gebouwd om de Sims na te bootsen en zocht nog een Simfamilie. De familie zal gedurende vier dagen onderdak vinden in het Glazen Sims Huis, dat van 20 tot en met 24 oktober in de wijk Leidsche Rijn te Utrecht staat.

Er kwamen talloze aanmeldingen binnen, van 80-jarige omaatjes tot kleine pubertjes, maar uiteindelijk hebben ze toch een keuze kunnen maken. Het is een normale familie uit de Meern geworden, bestaande uit twee ouders en twee zoontjes van 15 en 17 jaar (persoonlijk zag ik liever twee dochters van 18 en 19, maar ja...). Zij zullen voor vier dagen hun privacy en luxe inleveren om als Sim te leven. Overigens behouden ze toch nog een deel van hun privacy, want in ieder geval de badkamer is niet vrij te bezichtigen en de slaapkamer waarschijnlijk ook niet.

"Vooral omdat onze jongens bekend zijn met het spel, leek het ons een unieke
ervaring en een leuke uitdaging om in het Glazen Sims Huis te wonen", aldus
de familie.

Zoals algemeen bekend kun je je Sims allerlei opdrachten geven zodat hun leven enigszins voorspoedig verloopt (of zodat ze binnen de kortste keren gillend gek door het huis rennen). Tijdens hun verblijf zullen de real life Sims ook allerlei opdrachten krijgen. Deze opdrachten worden verzonnen door bezoekers van de site www.glazensimshuis.com. Natuurlijk zullen de opdrachten eerst gescreened worden door EA. Nieuwsgierigen kunnen via webcams kijken of de opdrachten ook echt uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk om een kijkje bij het huis zelf te gaan nemen.