Tekstloze game in ontwikkeling

Astrid (lizardtattoo)
De Belgische developer Tale Of Tales werkt aan een geheel tekstloos spel. Het moet een adventure-achtige game worden over een doofstom meisje. Het verhaal is geïnspireerd door het sprookje Doornroosje en andere soortgelijke verhalen.

Een jong doofstom meisje verdwaalt in een dichtbegroeid bos en komt terecht in een paleis waar iedereen slaapt. Maar ze zouden allang wakker moeten zijn. De prins had de prinses allang wakker moeten kussen. Een boze heks heeft ervoor gezorgd dat acht kwaadwillende prinsen het bos zijn binnengedrongen en de magie die het paleis beschermde hebben vernietigd. Met acht magische spreuken moet het meisje alles weer terugbrengen in de oude staat.

Het bijzondere aan 8 is, dat het volkomen non-lineair zal zijn, zich voortdurend zal ontwikkelen onder invloed van de acties van de speler (de hoofdpersoon heeft een eigen willetje en zal niet altijd doen wat de speler haar opdraagt) en in het geheel geen tekst zal bevatten. Geen levels, geen scores, geen menu's, geen geweld, maar ook geen mogelijkheid om de voortgang op te slaan.

Het spel zal pas in 2007 af zijn. Op de website van het spel zijn alvast wat screenshots te zien en worden vragen als "Wordt het dan niet gewoon een saaie interactieve film in plaats van een spel?" beantwoord.