Nintendo gaat films maken?

Efraim (E_Motion)
Hiroshi Yamauchi, voormalig hoofd van Nintendo, vertelde vandaag op een persconferentie dat het bedrijf overweegt zijn activiteiten uit te breiden naar de filmindustrie.

Yamauchi vertelde op deze conferentie dat hij plannen heeft om een project voor een geanimeerde film aan Nintendo te presenteren; op de persconferentie in Kyoto zei Yamauchi, die nog steeds adviseur is van Nintendo en een groot deel van de aandelen Nintendo bezit, dat hij het voornemen heeft het in oktober op Nintendo's managementvergadering over dit nieuwe project te hebben.

Yamauchi's bedoeling is om een geanimeerde film te maken, gebaseerd op de werken van een Japanse poeet uit de bekende Ogura Kyahunin Isshin-collectie. Nog niet bekend is of het hier dan een traditionele tekenfilm betreft, of een computergeanimeerde film.

Ondanks dat het uitgangspunt klinkt als iets dat alleen in Japan zal werken, claimt Yamauchi dat de film ook voor ons in het Westen aantrekkelijk zal zijn,
waar hij misschien mee bedoelt dat het project in de stijl van Hiyao Miyazaki's films (Spirited Away, Princess Mononoke) gemaakt zal worden; Miyazaki's films zijn wereldwijd succesvol gebleken en gebruiken ook elementen uit traditionele Japanse bronnen.

Hiroshi Yamauchi is de achterkleinzoon van de originele oprichter van Nintendo, en is de voorloper van de huidige baas van het bedrijf, Satoru Iwata. Yamauchi wordt algemeen gezien als de man die Nintendo heeft omgetoverd van een klein Japans speelgoed- en kaartspellenbedrijf tot het megabedrijf dat het nu is.


Hiroshi Yamauchi