Verkoop GBA SP rijst de pan uit

Alex (Lexie)
Nadat Nintendo de prijs van de GBA SP 24 september verlaagd heeft, vliegen ze in Engeland als warme broodjes over de toonbank. De verkoop steeg met 150%, en sommige winkels wisten zelfs vier keer zoveel GBA SPs te verkopen als voor de prijsdaling. De GBA SP kost in Engeland nog maar 69,99 pond.

Niet alleen de hardwareverkoop kreeg een boost, er werden ook 36% meer games verkocht voor de GBA.

David Yarnton, algemeen manager bij Nintendo UK zei: "Er zijn nu meer dan 1,2 miljoen GBA SPs verkocht in Engeland. Sinds de launch in maart 2003 is de handheld succesvoller geweest dan gedacht en blijft ijzersterk in de markt staan. Met de prijsdaling zijn we in staat om gamers over de hele wereld de GBA SP te leveren voor de laagste prijs ooit."

Martyn Gibbs, commercieel directeur van Gamestation zei: "We zijn verheugd over het toegenomen aantal verkochte GBA SPs sinds de prijsdaling een aantal dagen geleden. We verwachten een geweldige kerstmis met de GBA SP."

De prijsdaling is inderdaad perfect getimed voor Kerstmis en het was nog nooit zo voordelig om een GBA SP te kopen. De GBA SP is te verkrijgen in zwart, arctic blue, flame red, blue, silver, Limited Tribal Edition en de Classic NES Edition.

Ook in Nederland is de GBA SP in prijs verlaagd, kijk voor meer informatie in dit nieuwsbericht: Prijsdaling GBA SP.