Derde Episode AGON beschikbaar

Astrid (lizardtattoo)
AGON? Wat is dat nu weer? AGON is een adventurespel dat niet in de winkel te koop is. De game bestaat uit veertien episodes, die in de loop der tijd beschikbaar komen ter download, voor ongeveer 10 dollar per episode (de laatste episode zal gratis zijn). Iedere episode heeft een speelduur van ongeveer 5 uur. De eerste twee delen verschenen op 3 september 2003 (The London Scene) en 11 november 2003 (The Lapland Scene). Iedere aflevering bevat ook een "bordspel" dat buiten de game om (online) te spelen zal zijn.

Het verhaal gaat over professor Hunt, die bij het British Museum werkt. Op een dag ontvangt hij een mysterieuze anonieme brief, een paar gescheurde codex pagina's en een onbekend voorwerp. Zijn zoektocht leidt hem over de hele wereld, en ondertussen moet hij de regels van een langvergeten bordspel leren.

De derde episode heet Pirates of Madagascar en is nu beschikbaar. Professor Hunt ondervindt veel tegenstand bij zijn pogingen in contact te komen met degene die hem meer kan vertellen over het bordspel. De vierde episode, The Lost Sword of Toledo, is reeds in ontwikkeling.



Een demo van het spel is beschikbaar op de website van AGON.