Meer details nieuwe Shining Force game bekend

Dirk (Vagere_Hein)
Sega liet ons vandaag weten dat haar nieuwste Shining force game Shining Tears zal gaan heten. De game is een vervolg op Shining in the Darkness (Megadrive) en de Shining Force-trilogie (Megadrive en Saturn).

Shining Tears is een aktie-RPG, waarin real-time gevochten zal kunnen worden en met "cooperative" multi-playeropties. Of dit betekent dat er met meerdere spelers tegelijk gespeeld kan worden, of dat er meedere karakters door de speler tegelijkertijd bestuurd kunnen worden, is nog niet bekend.

De game vertelt het verhaal van een jonge man die zijn geheugen kwijt is geraakt. Hij is verwikkeld in een oorlog die hij niet begrijpt. De stad waar hij woont is namelijk onder beleg, en hem is verteld dat de oorzaak daarvoor draait om twee magische ringen. In hun ontdekkingsreis ontdekken en de protagonist en zijn vrienden een "vreselijke" waarheid over de wereld waar ze in leven. Gedurende dit avontuur helpen ze zichzelf aan krachtigere wapens, spreuken en een zichzelf afwisselde groep van medestanders.

De game staat gepland voor "voorjaar 2005".