Donkere wolken boven toekomst N-Gage

Alex (Lexie)
De toekomst van de N-Gage ziet er niet echt rooskleurig uit volgens een onderzoeksrapport. In het rapport bespreekt men de introductie van de N-gage. Er zijn nog maar één miljoen exemplaren verscheept naar de leveranciers. De target van Nokia zelf is om binnen een jaar een aantal van zes miljoen te verkopen, een doel dat verder weg lijkt dan ooit.

Hoewel de verkopen al niet echt leiden tot een positieve stemming, zijn de vooruitzichten nog slechter. Met de introductie van de Nintendo DS en de Sony PSP in zicht lijkt het er niet op dat het snel beter zal gaan met de N-Gage. De doelgroep van 18-35 leverde al niet de gewenste resultaten op, maar deze zal nu snel weggesnoept worden door de concurrenten.

Nieuwe titels als Pocket Kingdom en Pathway to Glory krijgen al betere recensies dan eerdere releases en de N-Gage QD loste een hoop problemen op waar de eerste N-Gage mee kampte, maar waarschijnlijk is het toch te laat voor de N-Gage. Nokia heeft in ieder geval toegezegd support niet te stoppen voor November 2005, een datum die toch akelig dicht in de toekomst ligt.