SCEJ kondigt twee spellen aan, vervolg op ICO?

Astrid (lizardtattoo)
Al een week is er op de website van PlayStation Japan een teller te zien die dagen, uren, minuten en seconden aftelt, met daarbij de aankondiging dat er twee "wonderful titles to announce!" zijn. Volgens kenners was er in de Japanse karakters die over het scherm dwarrelden af te lezen dat één van de twee games "Nico" zou gaan heten. Deze naam wordt al enige tijd gebruikt als code-naam voor een eventueel vervolg op de PS2-adventure ICO. In juli vermeldde de Britse website van Amazon een PS2-spel genaamd NICO, met een releasedatum van 29 november. Daarop reageerde een woordvoerder van Sony Europa als volgt: "SCEE has yet to announce any official information related to the sequel of ICO, but we can confirm that such game will not be launching in 2004 for Europe. ICO has been a cherished favourite amongst PS2 gamers and we realise that a second instalment is eagerly anticipated worldwide. Please watch this space...". De teller op de Playstation site gaf ICO-fans weer hoop. De andere titel in de flash-animatie is "Genji".

Helaas sprong de teller zojuist van 0:00:00:00 weer op 1:23:59:59, dus het lijkt erop dat ICO-fans nog twee dagen langer moeten wachten tot ze weten of het inderdaad om een vervolg gaat.

[update] Zojuist is de site toch live gegaan. Het ene spel heet inderdaad Genji en op de art is een man te zien die naar de opkomende zon kijkt. Het andere spel heet Wanda to Kyozou (Wanda en de Colossus). Er is een jong figuur te paard te zien en een groot harig wezen met een knots. De tekst bij het plaatje luidt "We battle in order to meet you again." Op de Tokyo Game Show op 24 september zal meer informatie bekend worden gemaakt. ICO-fans zullen dus nog twee weken geduld moeten hebben...