XGamestation HomeBrew GDK gereleased

Astrid (lizardtattoo)
Als je altijd al zelf een spel hebt willen maken volgt hier je kans: de XGameStation Micro Edition Home-Brew Game Development Kit (XGS ME) voor hobbyisten en studenten is vrijgegeven. Nurve Networks LLC Heeft vandaag een nieuw en onverwacht computerspelsysteem onthuld: eentje waarvoor de spelers zelf zullen moeten leren ontwerpen, programmeren en bouwen.

In de videogame-industrie gaan jaarlijks miljarden euro's om. Er zijn boekenplanken vol boeken over het programmeren van games. Er zijn zelfs cursussen en opleidingen die zich richten op het ontwikkelen van games. Maar de hardware waarop de games runnen is voor de meeste mensen een volslagen onbekend terrein.

Andre LaMothe schrijft al jaren boeken voor gamedevelopers. Nu heeft hij zijn aandacht verlegd naar de hardware kant met de XGameStation Micro Edition. Waar andere systemen elkaar bestrijden met polygon counts en shader passes, richt de XGS ME zich niet zo zeer op de beste technische specificaties maar op het upgraden van de hersencellen van de gebruiker.

De XGS ME is een complete game development kit, geïnspireerd door klassieke systemen als de Atari 2600, 800, Apple II, C64 en Nintendo Entertainment System. De kit bevat een volledig geassembleerde XGS unit met alle benodigde kabels en accessoires, een door Andre LaMothe geschreven eBook over het ontwikkelen en programmeren van de XGS en alle software die je nodig hebt om je eigen games, demos en probeersels te schrijven. Het boek begint met een introductie in analoge/digitale technieken en gaat dan steeds dieper in op de hardware en software van de XGS.

Gewapend met deze kennis moet de gebruiker dan zelf zijn eigen spelletjes ontwerpen of spelletjes die vrienden gemaakt hebben spelen. Er is een online community waar gebruikers ideeën en software kunnen uitwisselen en modificaties kunnen bespreken.

Het systeem kan op iedere NTSC/PAL TV gebruikt worden en er kan zowel een oude Atari 2600 controller als een PS/2 toetsenbord op aangesloten worden.


Meer informatie is te vinden op http://www.xgamestation.com