Meer informatie over de PSP bekend

koei
Op de Game Developers Conference Europe in Londen is iets meer bekend geworden over de PSP.

Er zal wireless support zijn om tegen andere PSP bezitters te spelen. Gamers kunnen via accesspoints of ad-hoc contact maken met andere gamers. Ook zal er binnen één ruimte een game gespeeld worden door verschillende groepen mensen.
De PSP kan via de USB 2.0 aansluiting ook verbonden worden aan een PC en PS2 en misschien in de toekomst ook de PS3. Hoe Sony gebruik gaat maken van deze mogelijkheden is nog niet bekend.

Ook is er nieuwe informatie over de UMD disc die gebruikt zal worden voor de games. Het zal voor gamers en developers niet mogelijk zijn om dingen op de UMD disk op te nemen. Hierdoor zullen developers hun games gewoon op DVD formaat moeten aanleveren en zullen gamers ook niet makkelijk hun muziek of films af kunnen spelen vanaf de UMD disc. Zij zullen gebruik moeten maken van de Sony memorystick die ook voor andere Sony producten gebruikt kan worden. Of de PSP mp3 zal kunnen af spelen is ook maar de vraag hoewel dit technisch gezien geen probleem zal zijn.

Op de Tokyo Game Show zal meer informatie bekend worden gemaakt en ook zal dan de uiteindelijke verkoopprijs bekend worden.