Tapwave Zodiac vanaf de herfst in Europa verkrijgbaar

Maarten (kepler)
Tapwave heeft vandaag op de eerste dag van het 2004 evenement European Games Network bekend gemaakt dat ze hun handheld, de Zodiac, in Engeland gaan verkopen. De launch zal nog voor de kerst plaats vinden. Tapwave heeft het bedrijf Barrington Harvey in de hand genomen om te zorgen dat alles soepel loopt tijdens de launch in Engeland. De Zodiac 1 en de Zodiac 2 zullen verkocht worden, samen met de internationale adapter.

Tapwave zal de basis in Engeland gebruiken om zich verder uit te breiden over Europa in de toekomst. Maar naar het is op deze manier wel een stuk makkelijker om de handheld naar Nederland te importeren. Aangezien Engeland bij de EU hoort hoeft er geen import belasting betaald te worden.

De Tapwave Zodiac

De Tapwave Zodiac is een multimedia handheld, gebaseerd op Palm OS. Binnenin de Zodiac zit een Motorola® i.MX1™ ARM9 processor (200 MHz), een ATI Imageon W4200 grafische kaart met 8 mb geheugen, een Yamaha soundchip, bluetooth en een 3.8-inch (480*320) TFT scherm. Er zijn 2 versies en het enige verschil is de hoeveelheid geheugen: 32 Mb (Zodiac 1) en 128 Mb (Zodiac 2). Samen met de analoge controller zorgt dit voor een goede basis voor een games-handheld. Ook is het mogelijk om er films, mp-3's en foto's mee af te spelen, ook vanaf een SD-kaart. Een aantal beschikbare spellen op dit moment zijn: Tony Hawk Pro Skater, Doom II en Duke Nukem Mobile. De aankomende topspellen zijn o.a.: Tomb Raider, MTX Mototrax en Neverwinter Nights.