Meisjes aangeklaagd voor knijpen in muffin

Djeez

Twee Italiaanse uitwisselingsstudentes lopen de kans te worden gestraft wegens 'besmetting van voedsel'. In een vestiging van de Britse supermarktketen Tesco werd het duo zaterdag betrapt terwijl ze in een muffin knepen.

De twee zeventienjarige meisjes haalden in het inpandige bakkerijtje van de Tesco in Exeter een bosbessenmuffin uit de vitrine om de versheid te beoordelen. Vervolgens pakten ze een tweede muffin, knepen er even in om vervolgens een derde muffin te kopen.

Bij het verlaten van het pand werden ze echter opgewacht door een sterke portier, die hen meenam naar een kelder. Na een korte ondervraging kregen de meisjes te horen dat ze kunnen worden vervolgd en beboet. Vervolgens werd hen door het personeel meegedeeld dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan 'voedselverontreiniging' en werd hen een voorbedrukt formulier in handen gedrukt met formele adviezen. Hierop wordt de meisjes aangeraden een advocaat in de arm te nemen.

Nadat de supermarkt contact had opgenomen met de verzorgers van de twee studentes mochten de meisjes weer huiswaarts keren. Colin Gott, de gastheer van de meisjes, vertelde dat de meisjes 'geschokt en bedroefd' zijn door de nare ervaring.