Australië heeft ook een 'Fritzl'

Redactie

Een Australische man wordt verdacht van het verkrachten van zijn dochter over een periode van dertig jaar, meldt The Guardian. De vrouw zou vier kinderen van haar vader op de wereld hebben gezet. De zaak vertoont gelijkenissen met het walgelijke verhaal van de Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter opsloot, jarenlang verkrachtte en zeven keer bezwangerde. Eveneens als in de Oostenrijkse kwestie, was er ook dit keer een moeder in het spel die beweert al die jaren van niks te hebben geweten.

In het Australische geval begonnen de verkrachtingen in de jaren zeventig, toen het slachtoffer 11 was. In 2005 probeerde de dochter voor het eerst hulp te zoeken, maar het duurde tot 2007 voor ze aan haar vader wist te ontsnappen. Die pleit overigens tot op de dag van vandaag onschuldig te zijn.

De moeder van deze vrouw - de echtgenote van de verkrachter dus - zegt tegen The Guardian dat haar dochter altijd vaag was over de vader van de vier kinderen.  "Ze zei dan iets over nachtclubs en mannen die ze daar zou hebben ontmoet, maar meer vertelde ze er ook niet over."

Volgens de vrouw was haar man humeurig en gewelddadig, maar had ze nooit kunnen vermoeden dat hij haar dochter seksueel misbruikte. "We woonden in een groot huis, dus ik kon het ook niet weten. Hij had een scherpe tong en was een stevige drinker. Op een goede dag was mijn dochter plots weg - ik heb haar al jaren niet gezien. Ik kwam er pas achter dat dit alles was gebeurd toen ze hier kwamen om mijn man te arresteren."