Internethype na uitbarsting Kanye West

Redactie

Zanger Kanye West staat onbedoeld aan de wieg van een nieuwe internethype. West werd door internetters vogelvrij verklaard nadat hij zich misdroeg tijdens de MTV Video Music Awards, meldden Amerikaanse media vandaag.

De zanger bestormde tijdens het showbizzevenement het podium en griste de microfoon uit handen van winnares Taylor Swift omdat hij wereldkundig wilde maken dat zangeres Beyoncé volgens hem de prijs verdiende. Dat leidde op het internet tot een schijnbaar eindeloze stroom parodieën waarin de zanger mensen in de rede valt. Zo bespringt West onder meer astronaut Neil Armstrong tijdens diens maanlanding, omdat de zanger kwijt wil dat Rusland volgens hem een beter ruimteprogramma heeft.

De toorn van de internetters is overigens de minste zorg van de zanger. Ook de bonzen van muziekimperium MTV waren volgens televisiezender Fox News weinig gecharmeerd van zijn uitbarsting en lieten hem uit het gebouw verwijderen. De MTV-bazen zijn vooral woedend omdat West de integriteit van de Video Music Awards in twijfel trok door ongevraagd zijn kritiek te spuien.

Bekijk hier de beelden van de actie van West en bezoek ook het forum voor de hype.


Kanye West onbedoeld de nieuwste internethype.  (foto: ANP)