Nepagent gepakt na aanhouding burgemeester

Djeez

De politie van een grote stad in de Amerikaanse staat Louisiana heeft maandagavond een nepagent in de kraag gevat. De faalhaas maakte namelijk de fout om de burgemeester aan de kant van de weg te zetten.

Volgens de politie maakte de nepagent gebruik van een knipperend, rood licht om zich sneller door het drukke verkeer van de stad Shreveport te begeven. Volgens burgemeester Cedric Glover van Shreveport reed hij achter de nep-politieman, toen deze Glover tot stoppen dwong. Waarschijnlijk herkende hij de burgemeester van zijn woonplaats, want hij ging er ineens als een haas vandoor.

Glover begon hierop de man te achtervolgen en belde intussen de echte politie. Deze wist de 21-jarige Daniel Niederhelman even later in te rekenen. Hem wordt nu het zich valselijk voordoen als politieagent ten laste gelegd.

De politie heeft overigens het rode knipperlicht en Niederhelmans pistool in beslag genomen. Volgens de autoriteiten is de man werkzaam bij een particulier beveiligingsbedrijf, maar is hij niet gemachtigd de rode lamp te gebruiken.

Faalagent
Met zo'n dienstauto loop je nogal snel tegen de lamp