Evacuaties door bosbrand Bergen

Redactie

Ongeveer tweehonderd inwoners van Bergen in Noord-Holland zijn vandaag aan het eind van de middag geëvacueerd wegens een grote brand in het duingebied. De brand heeft een omvang van ongeveer 800 bij 500 meter. Dat heeft de politie gemeld.


De brand woedt in de bossen ten noorden van de Eeuwigelaan. De brandweer heeft op twee plaatsen (in zuidelijke en oostelijke richting) de brand onder controle. De brand in noordelijke richting woedt nog.

De ontruimde huizen lopen geen gevaar meer, maar de bewoners kunnen nog niet terug wegens rookoverlast. Zij worden opgevangen in een sportcentrum.

Voor zover bekend zijn geen mensen gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De politie heeft in de omgeving bewoners gevraagd ramen en deuren te sluiten. Ook wordt iedereen verzocht niet naar het gebied af te reizen om de hulpverleners niet te hinderen.

De brandweer van Bergen heeft versterking gekregen van korpsen uit de omgeving. Ongeveer 140 brandweerlieden bestrijden het vuur.

Eind augustus woedde ook een grote bos- en duinbrand in de gemeente Bergen. Toen is 150 hectare natuurgebied bij Schoorl in vlammen opgegaan en werden ongeveer 550 omwonenden geëvacueerd.

 

Bosbrand bergen

Duinbrand Bergen 

Duinbrand Bergen 

(foto's: angel0008)