Allergie is dodelijk voor seksleven

Djeez

Ook gezegend met astma, hooikoorts of gewoonweg een simpele allergie? Dan heb je pech, want je seksleven zal wel uiterst belabberd zijn. Wetenschappers hebben namelijk na lang onderzoek ontdekt dat mensen met allergieën veel minder seks hebben.

Volgens de studie, waarvan de uitkomst is gepubliceerd in het tijdschrift 'Allergy and Asthma Proceedings', geeft 83 procent van de mensen aan dat hun allergie een belemmering is voor hun seksleven. Vooral mensen waarbij de allergie effect heeft op hun neus, de zogeheten allergische rhinitis, zijn de lul. Al dat gesnotter, genies en gekrab maakt je natuurlijk niet echt aantrekkelijk.

De hoofdauteur van de studie, Dr Michael S. Benninger, kan dat alleen maar beamen. "Als je niet kan ademen, het snot loopt uit je neus, je ogen branden en je voelt je verschrikkelijk moe, voel je jezelf ook niet sexy."

De onderzoekers hopen dat dankzij hun studie allergiepatiënten verder kijken dan de symptomen van hun allergie en de belemmeringen voor hun seksleven weten weg te nemen. De wetenschappers raden patiënten aan irriterende stoffen te mijden en goede allergieremmers te slikken. Ze moeten echter wel afblijven van kalmerende antihistaminica, omdat deze middelen slaperigheid als bijwerking hebben.

Allergieën veroorzaken ook nog eens slapeloosheid. Maar liefst 97 procent van de ondervraagde patiënten geeft aan dat zij regelmatig wakker liggen van de symptomen van hun allergie.