Geen excuus aan Obama in parlement

Redactie
De Republikeinse afgevaardigde Joe Wilson, die in het nieuws kwam door president Barack Obama "U liegt" toe te voegen tijdens diens rede in het Congres over hervorming van het gezondheidsstelsel en ziektekostenverzekering, weigert zijn excuses te herhalen in het parlement. "Ik ga het niet nog een keer doen", zei hij gisteren (lokale tijd) tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox News.

Wilson maakte eerder telefonisch zijn excuses aan de stafchef van het Witte Huis. In een verklaring erkende de afgevaardigde voor de staat South Carolina dat hij zich te zeer door zijn emoties had laten leiden. "Ik ben het niet eens met de verklaring van de president, maar mijn commentaar was ongepast en betreurenswaardig. Ik bied de president mijn oprechte excuses aan voor dit gebrek aan beleefdheid", liet Wilson weten.

Congresvoorzitter Nancy Pelosi, net als Obama een Democraat, heeft al laten weten dat Wilson een motie van afkeuring wacht, als hij het telefonische excuus niet laat volgen door een formeel excuus in het parlement.