Gerecht Spotted Dick voortaan taboe

Djeez

Spotted Dick, een nagerecht gemaakt van niervet, meel en gedroogde vruchten. Loopt het water je al in de mond? Pech gehad, het typisch Engelse nagerecht mag niet meer. De naam van het toetje wordt namelijk te obsceen bevonden.

De ambtenarij heeft het voortouw genomen in het verbod. Spotted Dick wordt vanaf heden geweerd uit de kantine van het gemeentehuis van Flintshire County. Ambtenaren zullen voortaan moeten vragen naar Spotted Richard, als zij het ruim honderdvijftig jaar oude dessert willen bestellen.

Klaus Armstrong-Braun, een gemeenteraadslid in Flintshare County, kan het maar niet geloven dat hij het toetje niet meer onder de gebruikelijke naam kan bestellen. "Ik kon het niet geloven, het leek echt belachelijk. Spotted Dick maakt deel uit van ons erfgoed. Het is politieke correctheid die te ver doorgeschoten is", klaagt Armstrong-Braun.

Spotted Dick heeft overigens niets met piemels te maken. Het woord 'spotted', oftewel 'gevlekt', komt van de krenten. Het woord 'dick' zou komen van 'dough' oftewel 'deeg'. Ook zou het een verbastering kunnen zijn van pudding.