Opnieuw gedupeerde patiënten neuroloog

Redactie
Bij letselschadebureau Drost in Hengelo hebben zich deze week tien gedupeerde ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst J.S. gemeld. Zij klagen over foute diagnoses van Alzheimer en het voorschrijven van verkeerde medicijnen.

De patiënten reageerden naar aanleiding van het rapport van de commissie-Lemstra dat vorige week verscheen.

De commissie onthulde vorige week dinsdag het ernstige disfunctioneren van de arts en het ziekenhuis MST in Enschede. De Hengelose letselschadepraktijk heeft nu 150 gedupeerde patiënten onder haar hoede. Volgens woordvoerder Ieme Drost is "de onderste steen nog niet boven." Volgens hem lopen er nog steeds enkele oud-patiënten van Ernst J.S. rond die verkeerde medicijnen slikken als gevolg van een foute diagnose.

Bovendien ontbreken er volgens Drost cruciale stukken uit dossiers van patiënten over onder meer de voorschrijving van het Alzheimerremmende medicijn Exelon. De letselschadeadvocaat heeft wat dat betreft het ziekenhuis en de verzekeraar om opheldering gevraagd. Drost heeft aanwijzingen dat meerdere oud-patiënten onbewust hebben meegedaan aan medicijnproeven van de neuroloog.