'Berlusconi wil AC Milan verkopen aan Kadhafi'

Redactie

Mogen Klaas-Jan Huntelaar en Clarence Seedorf binnenkort op audiëntie bij kolonel Moammar Kadhafi? Als je de Italiaanse krant La Repubblica moet geloven is het niet ondenkbaar dat beide Nederlandse voetballers met hun teamgenoten van AC Milan weldra een bezoekje brengen aan de kleurrijke woestijntent van de veelbesproken Libische leider.

Volgens het dagblad zou AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi overwegen zijn aandelen in de noodlijdende voetbalclub te verkopen. Hiermee zou hij na maanden tegemoetkomen aan de wensen van zijn kinderen, die menen dat de Rossoneri niet langer een rendabele investering zijn voor Fininvest. Berlusconi's financiële holding behelst naast de voetbalclub ook een televisienetwerk, een uitgeverij en een productiemaatschappij voor films.

Milan zou niet alleen een torenhoge schuld hebben, ook de sportieve resultaten van de topclub die ooit internationaal heerste met het Nederlandse supertrio Gullit, Rijkaard en Van Basten zijn behoorlijk in het slop geraakt. Met als dieptepunt de keiharde oorwassing door stadgenoot Internazionale (4-0) vorig weekeinde.

Bovendien zou AC Milan Berlusconi dwarszitten als politiek leider van zijn partij Volk van de Vrijheid en als premier van Italië. Een argument waar Berlusconi al op wees na zijn nederlaag bij de Europese verkiezingen in juni. Volgens Berlusconi zou de verkoop van Kaka aan Real Madrid hem duizenden stemmen hebben gekost.

Daarom zou Berlusconi vorig weekeinde tijdens een staatsbezoek in de Libische hoofdstad Tripoli met Kadhafi hebben gesproken over een verkoop van AC Milan, dat een geschatte waarde zou hebben van tussen de 600 en 800 miljoen euro.

Ook zou Berlusconi de interesse hebben gepolst van de Libische Centrale Bank. Deze bank bezit reeds aandelen van de Italiaanse club Juventus en zinspeelde er onlangs op dat het zich wilde inkopen bij AS Roma.

 


'Berlusconi wil AC Milan verkopen aan Kadhafi'  (foto: DAG)
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!