Kamagurka lacht om stadionverbod

Djeez

Kamagurka mag drie maanden het stadion niet in. Deze straf werd hem onlangs opgelegd. Daarnaast moet de Vlaamse kunstenaar, in ons land vooral bekend van zijn absurdistische strips, een geldboete betalen.

De striptekenaar zit in het bestuur van tweedeklasser KV Oostende (KVO). Ook de voorzitter van KVO, Yves Lejaeghere, mag van het Belgische Ministerie van Binnenlandse Zaken drie maanden niet naar het stadion. De strafmaatregel gaat 19 september in. Daarnaast moeten ze samen 2500 euro boete betalen. Beide heren hebben aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

De bestuursleden kregen de straf opgelegd nadat ze vorig jaar na een wedstrijd zonder toestemming het veld betraden. Trainer Jean-Pierre Vande Velde was namelijk net voor de wedstrijd van zijn club KVO naar de club van de tegenstander verkast. Hierdoor hing er een gespannen sfeer en gingen beide bestuursleden het veld op.

"Uiteraard is deze veroordeling voor mij als voorzitter vervelend", reageert Lejaeghere. "Voor een klein foutje krijgen wij zelfs een zwaardere straf dan Witsel die het been van Wasilewski brak. Kamagurka vindt het allemaal wel plezant, maar als voorzitter heb ik op wedstrijddagen natuurlijk bepaalde verplichtingen."

De kunstenaar kan er zeker wel om lachen. "Ik wil hierover geen grapjes vertellen en ik zal ook niet ernstig reageren", aldus Kamagurka. "Als de straf behouden blijft, moet ik wel verhuizen want ik woon binnen een zone van 500 meter rond het stadion en volgens de uitspraak mag ik me niet in die zone begeven."


Kamagurka staat vaak garant voor hilarische momenten