Fisichella naar Ferrari

Marc (MPG)

Giancarlo Fisichella zal vanaf Monza, waar de Grand Prix van Italië gehouden wordt, de tweede Ferrari gaan besturen. De Italiaan werd afgelopen weekend in de Force India nog tweede achter Kimi Räikkönen die nu zijn teamgenoot wordt.

Force India heeft Fisichella laten gaan nadat de zaken in de laatste 24 uur in een stroomversnelling waren geraakt. "Giancarlo en zijn manager benaderden ons gisteren met een voorstel van Ferrari," zei Force India-teambaas Vijay Mallya. "Voor een Italiaanse coureur is een stoeltje bij Ferrari een grote droom en dat was bij Giancarlo niet anders. Het contract verzekert de lange toekomst van hem bij Ferrari en het zou niet juist zijn om daar een stokje voor te steken, te meer omdat Giancarlo een zeer belangrijke bijdrage aan Force India heeft geleverd."

Volgens de geruchten heeft Force India nog een schuld bij Ferrari openstaan, maar Mallya benadrukt dat dit er niets mee te maken heeft. "We hebben geen financiële schikking met Ferrari getroffen. Deze overeenkomst is goed voor Giancarlo en voor de sport. Een competitieve Italiaanse coureur in een Ferrari in Monza is goed nieuws voor de Formule 1 en het kan het in deze moeilijke tijden wel gebruiken."

"We willen Giancarlo bedanken voor zijn hulp in de afgelopen anderhalf jaar en voor de eerste WK-punten afgelopen weekend. Hij was een belangrijke schakel binnen het team en we zijn hem dankbaar voor zijn input achter de schermen en voor zijn prestaties op de baan. Wij wensen hem voor de toekomst het allerbeste toe."

Wie Fisichella bij Force India op gaat volgen is nog niet bekend. Verwacht wordt dat testcoureur Vitantonio Liuzzi de rest van het seizoen het stoeltje naast Adrian Sutil in zal nemen.

Voor meer F1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport F1-site!.