Recordaantal stemmen Gouden Televizier-Ring

static
Drie dagen na de opening van de stemsite is al een recordaantal stemmen uitgebracht op de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. Dat maakte de AVRO vandaag bekend. Inmiddels zijn meer dan 100.000 stemmen uitgebracht op favoriete radio- en televisieprogramma's.

Vorig jaar kwamen tijdens de gehele stemperiode van ruim drie weken in totaal 160.000 stemmen binnen. Peter Houben, hoofdredacteur van Televizier, het tv-magazine dat de verkiezing organiseert: "In de historie van de Gouden Televizier-Ring zijn er nog nooit zo veel stemmen uitgebracht in zo'n korte tijd. Er komen op dit moment meer dan 1500 stemmen per uur binnen."

Omroepen en makers mogen dit jaar voor het eerst promotie maken voor hun genomineerde programma's en presentatoren. Die nieuwe regel is volgens Houben een van de redenen voor het grote aantal stemmen.

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing eindigt op 30 september om 12.00 uur. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 23 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala live uit op Nederland 1.