Armloze man moet duimafdruk afgeven

Djeez

De Amerikaanse Steve Valdez is woedend en geshockeerd door de huisbank van zijn vrouw, Bank of America. De man uit Tampa, Florida, moest bij het verzilveren van een cheque van zijn vrouw een afdruk van zijn duim laten maken. Nu is dat normaal gezien al een beetje extreem, maar bij Valdez is het zelfs onmogelijk. De beste man heeft namelijk helemaal geen armen, dus ook geen handen en vingers.

Valdez liep de bank binnen met een cheque van zijn vrouw, die aan hem was gericht. Het adres op de cheque was hetzelfde als het adres dat op zijn rijbewijs staat vermeld. Ondanks dat hij zich op twee manieren kon identificeren, beide voorzien van foto's, bleef de bank onverbiddelijk. Valdez moest een duimafdruk zetten op de cheque als verificatiemiddel.

Toen Valdez met zijn twee armprotheses de de cheque overhandigde aan de baliemedewerkster, zei deze volgens Valdez tegen hem: "U kunt overduidelijk geen duimafdruk zetten." De manager kwam echter roet in het eten gooien. Valdez kreeg geen cent tot hij zijn duim op het papiertje had gezet.

Toen de arme armloze man wilde uitleggen dat dat nu eenmaal niet gaat zonder armen, werd hem ter verstaan gegeven dat hij zijn vrouw maar moest meenemen of een rekening moest openen bij de bank. Valdez gaf te kennen dat men zo niet met gehandicapten moet omgaan en weigerde erop in te gaan. 

Een woordvoerder van Bank of America heeft heeft gezegd dat een duimafdruk nu eenmaal verplicht is bij mensen die geen rekening hebben bij de bank. Voor specifieke gevallen als deze zou de bank eigenlijk een voorziening moeten hebben, aldus de woordvoerder.