'Skype verkocht aan investeerders'

Redactie

De internetbeldienst Skype komt in handen van een groep investeerders. De huidige eigenaar, internetbedrijf eBay, is van plan om de verkoop vandaag aan te kondigen, zo meldt de Amerikaanse krant The New York Times.

Een van de kopers is waarschijnlijk Marc Andreessen, mede-oprichter van de internetbrowser Netscape, die in de jaren negentig sterk opkwam, maar het uiteindelijk moest afleggen tegen Internet Explorer van softwareconcern Microsoft. Andreessen geeft nu leiding aan de investeringsgroep Andreessen Horowitz. Twee andere investeringsmaatschappijen zouden ook meedoen aan de overname.

eBay maakte in april bekend Skype volgend jaar naar de beurs te willen brengen. De beldienst zou te weinig passen bij de activiteiten van de handelssites van het bedrijf. De afgelopen maanden werd er al gespeculeerd dat investeerders aasden op Skype, dat dit jaar meer dan 600 miljoen dollar aan omzet binnenhaalt (418 miljoen euro).

The New York Times wist nog niet te melden hoeveel de verkoop oplevert. eBay mikte in een eerder stadium op zo’n 2 miljard dollar.