Politie pakt verdachten liquidatiepoging op

Redactie

De politie heeft drie verdachten aangehouden die 10 augustus zouden hebben geprobeerd een man te liquideren in Amsterdam. De arrestaties gebeurden in Amstelveen en Leerdam. Een woordvoerder van de politie in de hoofdstad wilde niet zeggen wanneer de mannen precies werden opgepakt.

Het 34-jarige slachtoffer werd ’s avonds in de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam-West beschoten terwijl hij in zijn auto zat. Hij overleefde het incident echter en kon op eigen kracht uit het voertuig komen. De politie vond korte tijd later op het Christoffel Plantijnpad, een paar kilometer verderop, de mogelijke vluchtauto. Die stond in brand.

De verdachten zijn 22 tot 34 jaar oud en komen uit de omgeving van Rotterdam en Amsterdam. Ze zijn allemaal eerder met de politie in aanraking geweest. Zij mogen behalve met hun advocaat geen contact met de buitenwereld hebben. Bij huiszoekingen heeft de politie meerdere vuurwapens gevonden, waaronder enkele automatische wapens.

Het is nog onduidelijk wat de precieze toedracht van de poging tot liquidatie was. De politie liet eerder al weten dat zij rekening houdt met een mislukte afrekening in het criminele circuit. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit.

Overigens roept de politie getuigen op zich te melden. Zij is met name op zoek naar mensen die de verdachten in de periode voor de poging tot liquidatie voorbereidingshandelingen hebben zien treffen in de Andries Vierlinghstraat of in de buurt van het Christoffel Plantijnpad.