Koper huis krijgt restaurant er gratis bij

Djeez

Kredietcrisis ten top. Een Belgische restauranteigenaar zit namelijk zo omhoog, dat de koper van zijn huis zijn etablissement er gratis bij krijgt. Olli's Kookpot van Olli Bömer uit Diest loopt namelijk ook niet meer zo best.

"Een gevolg van de crisis, het rookverbod en gezondheidsproblemen", klaagt hij. "Dit restaurant is mijn kindje, maar ik kan er zelf niet meer voor zorgen. Tja, dan heb je de keuze: ofwel laat je het sterven, ofwel zoek je iemand anders om ervoor te zorgen."

Olli paste ervoor om zijn restaurant de nek om te draaien, en besloot op een bijzondere manier Olli's Kookpot van de hand te doen. "De koper van mijn huis krijgt het restaurant er gratis bij. Tiptop in orde, met ingerichte keuken, kookstellen, meubilair, terras, gekoelde tapinstallatie, koelcellen, airconditioning, bewakingscamera's, noem maar op. Alles samen geef ik voor ruim 100.000 euro aan materiaal weg. De koper mag zelf een beëdigd taxateur aanwijzen. Voor die prijs doe ik het gebouw van de hand, samen met het ingerichte restaurant. Enkele jaren geleden werd het pand nog op 350.000 euro geschat."