Naakte vrouw opgepakt in beroemd museum

Djeez

Een 26-jarig naaktmodel is afgelopen woensdag opgepakt in het fameuze Metropolitan Museum of Art in New York. Haar wordt publieke geilheid ten laste gelegd. Kathleen "KC" Neill heeft zich namelijk naakt laten fotograferen in het museum, als onderdeel van een fotoreportage over naakt op openbare plekken in New York. Zo werden eerder al metroreizigers verrast door een naakte vrouw.

De 22-jarige fotograaf Zach Hyman is woedend over de aanklacht. "Het is belachelijk!", vindt hij. "Er staan allemaal beelden van mannen en vrouwen binnen. Ook hangen er allemaal naakte mannen en vrouwen. Ze praten erover hoe erg het voor kinderen is om hiermee te worden geconfronteerd. Nou, neem dan je kinderen gewoon niet mee naar het Museum!"

Nadat Hyman woensdag overal in New York vrouwen in evakostuum op de gevoelige plaat had vastgelegd, ging hij samen met naaktmodel Neill en zijn team naar het museum. Eenmaal binnen deed de vrouw haar jurk uit waarna de fotograaf zijn plicht vervulde. Na de shoot werd het rolletje aan een hulpje overhandigd. 

"Geen enkele suppoost had er moeite mee", laat Hyman weten. "Hoogstwaarschijnlijk knepen ze een oogje dicht omdat we met een kunstwerk bezig waren." Bij het verlaten van het 129 jaar oude museum, werd het team echter gevolgd door  een securitymedewerkster. Vlak voor de uitgang wachtte een andere beveiliger het team op, die Kathleen belette het pand te verlaten. Toen de politie arriveerde, werd Hyman vrijgelaten. Het naaktmodel werd echter geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

"Een non-profitorganisatie, zoals het Museum, is net als alle burgers gebonden aan wetten en regels", zo laat een woordvoerder van het museum in een verklaring weten. Hyman heeft op zijn beurt verklaard juist te zijn geïnspireerd door de naakte mensen in het Metropolitan Museum. "Ik wil de mensheid in al zijn glorie laten zien. We moeten het idee loslaten dat naaktheid gelijk is aan pornografie en seksualiteit."

De fotograaf heeft overigens niet alleen naakte vrouwen gekiekt. Ook naakte mannen werden door hem op de gevoelige plaat vastgelegd. Toch was het makkelijker om naakte vrouwen te fotograferen. "Als mensen een naakte vrouw zien, glimlachen ze van oor tot oor. Zien ze echter een penis, dan worden ze gek."


Een filmpje van de fotoshoot en de arrestatie. Het model is helaas geblurd...