Schipper verwart A'dam met Antwerpen

bennootje

De waterpolitie heeft eergisteren in Amsterdam bij de Oranjesluizen een 52-jarige schipper naar de kant gehaald. Hij had een aantal bijna-aanvaringen veroorzaakt en dacht bovendien in Antwerpen te zijn. De verwarde man is in het ziekenhuis opgenomen voor nader onderzoek.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wist verder te melden dat de waterpolitie rond het middaguur aan boord van het Belgische schip ging. Rijkswaterstaat bleek al eerder aan boord geweest te zijn na een bijna-aanvaring. Het vermoeden bestond dat de schipper gedronken had. Dit bleek na een blaastest echter niet het geval te zijn.

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat er iets niet helemaal in orde was. De Belg was ervan overtuigd in Antwerpen te zijn. Nadat hij vernam dat hij echt in Amsterdam was, reageerde hij verward, maar vond dat de omgeving inderdaad niet veel op Antwerpen leek.

Volgens een matroos hadden ze van Zwolle naar Antwerpen moeten varen. Ook wist de matroos te vertellen dat het hem opviel dat de schipper verward was sinds hij veertien dagen geleden overboord was gevallen; hij had daarbij zijn hoofd gestoten.

Een andere schipper is in België opgetrommeld om het schip alsnog naar Antwerpen te varen.