Berlusconi daagt media om seksschandaal

static
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een rechtszaak aangespannen tegen de links-liberale Italiaanse krant La Repubblica en buitenlandse media wegens laster. Van het Italiaanse uitgeversconsortium L'Espresso, de eigenaar van La Repubblica, eist hij 1 miljoen euro.

De 72-jarige premier kwam de afgelopen maanden geregeld in het nieuws door wilde feestjes en vermeende affaires, waarover in binnen- en buitenland uitgebreid werd bericht. La Repubblica publiceert dagelijks 'tien vragen aan de premier' en wilde onder meer weten hoe hij de jonge Noemi Letizia heeft leren kennen. Hij was aanwezig op haar verjaardagspartijtje, waarop de maat vol was voor Berlusconi's echtgenote en zij de scheiding aanvroeg.

Ook vroeg de krant zich af waarom hij niet de waarheid heeft verteld over de zaak-Noemi en vier verschillende versies gaf, of zijn ontmoeting met een escort hem chantabel maakt en tot slot hoe het met zijn gezondheid gesteld is.

De premier is woest en stelt dat dergelijke vragen geen antwoord behoeven, berichtte La Repubblica vandaag. Hij heeft eerder gezegd dat hij geen heilige is geweest, maar nooit een relatie met een minderjarige heeft aangeknoopt of voor seks heeft betaald.