Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 4

Rauzer

Dit weekend werd de vierde speelronde in de Eredivisie gespeeld. Ajax wist niet te winnen van Sparta, FC Twente won moeizaam van RKC, en AZ boekte zijn derde zege op rij.

Ondanks een stroom aan kansen wist Ajax vanmiddag niet te scoren tegen Sparta Rotterdam. In de eerste minuut had Siem de Jong een enorme kans op de 1-0 maar miste. Ook in de rest van het duel kwamen de Ajacieden veelvuldig in de buurt van het vijandige doel, maar de bal wilde er niet in. Suarez zag een vrije trap op de paal belanden en Sulejmani miste een kans voor open doel. Sparta kon niet meer doen dan verdedigen en kreeg uiteindelijk loon naar werken: 0-0.

Na vier wedstrijden heeft VVV-Venlo nog geen wedstrijd verloren. De ploeg won echter ook nog niet, maar speelde viermaal gelijk. Tegen Groningen ging de ploeg van Jan van Dijk voortvarend van start en stond het na zeven minuten op 1-0 door een vrije trap van Keisuke Honda. In de dertiende minuut was de stand al weer gelijk getrokken door Pedersen, na twee minuten gevolgd door de 1-2 van Granqvist. Calabro zorgde in de twintigste minuut met een kopbal voor de 2-2. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

NAC Breda had tot vanmiddag nog niet verloren, en ook vandaag leek de ploeg een helft lang op weg naar een overwinning. In de achtste minuut was het namelijk De Graaf die de ploeg uit Breda op een 0-1 voorsprong zette tegen PSV. Vlak na rust was er zelfs een kans op 0-2, maar de van Ajax overgekomen Schilder wist Isaksson niet te verschalken. Door twee doelpunten van Koevermans in de 63e en 73e minuut was het dan toch PSV die de wedstrijd in handen had. in de 79e minuut kreeg PSV-speler Rodríguez de rode kaart na een overtreding op Reuser. NAC zette weer aan maar zonder succes. In de blessuretijd besliste Afellay met een mooie counter de wedstrijd: 3-1.

Alle uitslagen van deze speelronde:
Zaterdag 22 augustus
Vitesse - ADO Den Haag (1-3)
Willem II - Heracles Almelo (0-1)
VVV-Venlo - FC Groningen (2-2)

Zondag 23 augustus
Ajax - Sparta Rotterdam (0-0)
sc Heerenveen - AZ (0-2)
PSV - NAC Breda (3-1)
FC Twente - RKC Waalwijk (2-1)
Feyenoord - Roda JC (4-0)

NEC en FC Utrecht kwamen niet in actie, de gemeente Nijmegen verbood de wedstrijd omdat het niet genoeg agenten op de been kon krijgen. De wedstrijd wordt op 30 september ingehaald.

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!