Vrouw verdronken bij Bloemendaal

Veerle (Volpez)

In de Noordzee bij Bloemendaal is een 55-jarige vrouw uit Maarssenbroek gisteren verdronken. Een woordvoerder van de politie Kennemerland heeft dit laten weten.

Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw gisterenmiddag in de problemen. De reddingsbrigade wist haar nog uit het water te halen en reanimeerde de vrouw. In de loop van de avond is de vrouw uiteindelijk nog overleden. RTV-Noord Holland meldt dat de vrouw waarschijnlijk onwel is geworden tijdens het zwemmen.

Ruim honderd reddingen
De vrouw was niet de enige die gisteren gered moest worden. Een record aantal mensen werd gisteren door de strandwachters van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade uit de zee gevist. Door een extreem sterke stroming kwamen ruim honderd mensen in de problemen. 

Voor veel zwemmers was het niet mogelijk op eigen kracht terug te komen naar de kant. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij een grote hoeveelheid zeewater binnen hadden gekregen.

Ook de komende dagen zal er nog een gevaarlijke stroming staan langs de Haagse kust, waarschuwt de reddingsbrigade. Zwemmers worden dan ook geadviseerd om uit de buurt van de golfbrekers te blijven en niet te diep in zee te gaan.

Watersporters in de problemen
Ook watersporters hadden veel last van de weersomstandigheden op het water. Door een harde en variabele wind kwamen watersporters langs de kusten van het IJsselmeer en de Waddenzee in de problemen. De KNMR moest 24 keer uitrukken om watersporters te helpen.

Met dank aan -_Guitarist_- voor de submit.