Vijf lichamen uit de Hudson gehaald

Redactie
Reddingswerkers hebben inmiddels vijf lichamen uit de rivier de Hudson in New York gehaald. Dat heeft nieuwszender CNN zondagavond gemeld. Boven de rivier botsten zaterdag een vliegtuigje en een helikopter tegen elkaar.

Naar de stoffelijke overschotten van vier mensen wordt nog gezocht. Volgens de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, is er geen hoop meer dat ze nog levend worden gevonden.

De helikopter was bezig met een rondvlucht boven New York. Aan boord waren de piloot en vijf Italiaanse toeristen. In het vliegtuigje zaten drie mensen, onder wie een kind.

Het ongeval had plaats rond het middaguur. Het weer lijkt geen rol te hebben gespeeld bij het incident, want het was onbewolkt en er stond nauwelijks wind. Een groot aantal mensen was getuige van het ongeval.

In januari was de Hudson ook het toneel van een ongeval met een vliegtuig. Een toestel van US Airways maakte toen een noodlanding in de rivier, nadat alle motoren waren uitgevallen. Alle 155 inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Vijf lichamen uit Hudson gehaald  (foto: ANP)