Keniaan wil trouwen met Chelsea Clinton

static
Veertig geiten en twintig koeien. Dat bood een 39-jarige Keniaan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton voor de hand van haar dochter Chelsea.

Volgens een correspondent van CNN ter plaatse was het geen slecht aanbod gezien de economische crisis, zo berichtte de Amerikaanse nieuwszender vandaag.

Clinton antwoordde dat Chelsea een onafhankelijke vrouw is, die zelf moet beslissen. "Maar ik zal dit aardige aanbod aan haar overbrengen", aldus de bewindsvrouw in Kenia.

Godwin Kipkemoi Chepkurgor noemde Chelsea een "mooie, gedisciplineerde en natuurlijk overkomende vrouw". Hij deed zijn aanbod voor het eerst negen jaar geleden, toen de toenmalige president Bill Clinton samen met Hillary en Chelsea Oost-Afrika bezocht. Hij schreef destijds een brief aan Bill Clinton.

De Keniaan runt een kleine computerwinkel in Nakuru, een grote stad ten noordwesten van Nairobi. Hij verzekerde Clinton dat zijn echtgenote geen problemen had met het aanbod. "Ze luisterde naar de antwoorden van Clinton en klaagde niet", aldus Chepkurgor. Polygamie is legaal in het Oost-Afrikaanse land.