Voetbal: Uitslag PFC Cherno More Varna - PSV

GauloisesB.

PSV heeft zich voor de vierde voorronde van de Europa League geplaatst. In Bulgarije wist de Eindhovense formatie PFC Cherno More Varna op 0-1 te houden. Ook in eigen huis won de ploeg van Fred Rutten met een minimaal verschil.

In de eerste helft trok PFC Cherno More Varna zich terug op de eigen helft. PSV had in Eindhoven al gescoord, waardoor het niet hoefde. Dit resulteerde uiteindelijk in een saaie start van de wedstrijd. Na een half uur stond er ineens 0-1 op het scorebord. Coulibaly kopte een voorzet van Salcido namelijk achter zijn eigen doelman. Vlak voor de pauze moesten de Eindhovenaren noodgedwongen met tien man verder. Debutant Manolev deelde namelijk een elleboogstoot uit en kon vertrekken, aangezien het zijn tweede gele kaart was.

Ook in de tweede helft viel er niet veel te beleven. Manolov was nog wel een aantal keer dichtbij een treffer, maar kopte op de lat en zag een poging gekeerd worden door Isaksson. Bovendien werd het duel korte tijd stilgelegd, omdat de harde kern van de Bulgaarse ploeg druk in de weer was met Bengaalse fakkels. Dit was voor de Duitse arbiter aanleiding om het spel heel even te staken. Na een minuut of twee werd de wedstrijd weer hervat.

PSV zag Salcido overigens nog uitvallen met een blessure. De Mexicaan werd in de laatste minuten van de wedstrijd nog vervangen door Pieters. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur van de verdediger is.

Karakteristieken

PFC Cherno More Varna - PSV 0-1
30’ Coulibaly 0-1 (e.d)

Toeschouwers: 13.000
Scheidsrechter: Kinhöfer (Dui)
Stadion: Lazur Stadium, Burgas
Gele kaart: Bornosuzov, Coulibaly, Aleksandrov, Manolov (PFC Cherno More Varna), Isaksson, Ooijer (PSV)
Rode kaart: Manolev (44/2xg) (PSV)

Opstellingen

PFC Cherno More Varna: Pirgov, Ademar, Coulibaly, Aleksandrov (Stojanov/81), M. Lazarov, G. Iliev, M. Petkov, Georgiev (Z. Lazarov), Bornosuzov (Kakalov/65), Yurukov, Manolov

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Marcellis, Salcido (Pieters/89), Simons, Afellay, Engelaar (Bakkal/46), Amrabat (Wuytens/46), Toivonen, Dzsudzsák

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport, voor voetbalnieuws kun je terecht op de Voetbalmanager.