Smelten op het strand en in de file

Redactie
Het mooie weer heeft vandaag een ware run op de Nederlandse stranden veroorzaakt. Langs de hele kust stroomden de stranden vol met zonaanbidders, van wie velen eerst een file hadden moeten doorstaan om er te komen. In de ochtend liep het verkeer op diverse wegen richting kust vast.

De zonaanbidders hadden op het strand te maken met hitte, waarbij de zee verkoeling bood. Het KNMI registreerde bij een aflandige wind de hoogste temperaturen in kustplaatsen, met 32 graden als topper om half drie vanmiddag in Hoek van Holland.

Strandtenthouders wreven zich in de handen. "Het dreigt een heel goed jaar te worden maar laten we niet te vroeg juichen", sprak Paul Zonneveld van de Vereniging van Strandpaviljoenhouders aan het begin van de avond. Volgens Zonneveld leek het erop dat veel mensen donderdag een dagje vrij hadden genomen. "Bovendien is het natuurlijk ook nog vakantie," zei hij.

Het KNMI verwacht morgen aanvankelijk mooi weer dat langzaam wordt verdrongen door koelere lucht. Dat kan gepaard gaan met onweer.