Schutter sportschool blogde over aanslag

static
De Amerikaan die drie vrouwen doodde op een sportschool in Pennsylvania hield sinds november een blog bij over zijn plannen en gedachtes. De 48-jarige George Sodini schreef onder andere dat zijn vader niet van hem hield en dat hij jonge vrouwen wilde doden, berichtte CNN gisteravond (lokale tijd).

Sodini was zelf lid van de sportschool bij de stad Pittsburgh. "Veel van de jonge vrouwen hier zijn zo mooi, het lijken bijna geen mensen, zeer appetijtelijk." Ook schreef hij over het feit dat hij geen vriendin had. "Kerst begint weer. Geen vriendin sinds 1984, wie weet waarom. Ik ben niet lelijk of vreemd. Ook geen seks sinds juli 1990 (ik was 29)."

In januari klaagde hij over zijn eenzaamheid. "Elke avond ben ik alleen, en ga ik alleen naar bed. Waarom zou ik nog twintig jaar doorgaan in mijn eentje?"

De man schoot gisteren drie vrouwen dood tijdens een aerobicsles, waarna hij zichzelf ombracht. Hij maakte gebruik van meerdere vuurwapens en vuurde tientallen kogels af. Tien vrouwen raakten gewond.